HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

KULTURNATTEN PÅ BRYGGEN

BRYGGEBLADET 06.10.2004 - På fredag fyldes den københavnske nat igen med spændende og spøjse arrangementer, når Kulturnatten for 12. gang i træk åbner dørene til omkring 300 kulturinstitutioner. Umiddelbart er hovedattraktionerne måske fodringen af dyrene i Zoologisk Have, åbne døre i Udenrigsministeriet, Thorvaldsens Museum eller ruinerne under Christiansborg.

Men der er god grund til at holde sig på Islands Brygge i år. Ikke bare kan man sandsynligvis undgå de værste køer. Programmet for Kulturnatten på Islands Brygge er et spændende mix af musik, foredrag og åbne døre, der på glimrende vis afspejler bydelens forskellighed hvad angår typen af institutioner, målgrupper og byggestil.

Uanset om I er på udkig efter historisk opdatering, flotte udsigter, underholdning til børnene, god mad eller bare åbne døre til offentlige institutioner, så findes det på Bryggen på fredag. kls

Vi har her på siden samlet det lokale kulturnatsprogram med tider, beskrivelser og adresser. Husk at købe et kulturnatpas, der giver adgang til alle kulturnattens arrangementer samt fri rejse med bus, metro og s-tog i hele hovedstadsregionen fra 17-01. Det gælder også havnebussen, der godt kan bruge en travl aften med masser af passagerer.

Kulturnatpasset koster 70 kr. inklusiv program og to børnepas. Fik I ikke børnepas med, da I købte kulturnatpasset, kan de erhverves ved indgangene. Kulturnatpas kan købes i Kulturhuset Islands Brygge og på biblioteket hele ugen.

På Islands Brygge er der kulturnatarrangementer i Lægemiddelstyrelsen, Sundhedsstyrelsen, Kulturhuset Islands Brygge, Oktober Bogcafe og Galleri samt hos LO. Der kan købes mad og drikke hele aftenen på de fleste steder. Hos Lægemiddelstyrelsen er opskrifterne udvalgt sammen med Kræftens Bekæmpelse, og du kan få opskrifterne med hjem.

I Kulturhuset Islands Brygge er overskriften for aftenen "Bryggens kulturelle basar". Det bliver en aften i underholdningens og det spirituelles lys. En aften med improteater, kor, jazz og rockkoncerter, opvisninger med dans og gymnastik samt spirituelle boder med foredrag, udstillinger og værksteder. kls

PROGRAMMET PÅ BRYGGEN

Fra gamle industribygninger til nye boliger
"Islands Brygge i forvandling". På Kulturnatten viser Lægemiddelstyrelsen billeder af Islands Brygges historie i 100 år, fra opførelsen af Sojakagefabrikken i 1909 til den færdige udbygning af Havnestaden i 2008. Der vil være modeller af Havnestaden - som den vil se ud ved den færdige udbygning i 2008 - og af udvalgte bygninger i området. Fra Københavns Kommune deltager arkitekt Rita Justesen, der kan fortælle om de tanker og overvejelser, som myndighederne har haft og har for Havnestaden.
Lægemiddelstyrelsen, kl. 18-23.59.

Indblik i medicinens historie
Du kan også få et indblik i medicinens historie hos Lægemiddelstyrelsen. Aage Marcher og Svend Norn fra Dansk Farmacihistorisk Samling viser blandt andet, hvordan man lavede piller i gamle dage. Svend Norn holder foredrag om medicinens historie.
Lægemiddelstyrelsen, kl. 18.30 og 20.

Mød tv-lægen Peter Qvortrup Geisling
Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling holder foredrag om lægemidler. "Publikum skal først og fremmest have en rigtig sjov aften, når jeg er på besøg", udtaler Peter Qvortrup Geisling på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. Humor skal jo være så sundt, så jeg har en masse sjove og tankevækkende historier med fra Lægens Bord, når jeg er med i Lægemiddelstyrelsens arrangement på Kulturnatten den 8. oktober. Efter foredragene kan man stille spørgsmål til ham og Lægemiddelstyrelsens medarbejdere om alt mellem sundhed og sygdom. Der vil være lejlighed til at få et indblik i, hvordan Medicinprofilen kan bruges. Medicinprofilen er en elektronisk oversigt over den medicin, hver enkelt dansker køber på recept på apoteket.
Lægemiddelstyrelsen, kl. 19 og 20.30

Fyrværkeri
Fra øverste etage kan du sidde på første parket og nyde udsigten over København og festfyrværkeriet.
Lægemiddelstyrelsen, kl. 23.45

Odysséen, Filosofi og Tegning for børn
Arrangementet tager udgangspunkt i Homers Odysséen og indeholder tre dele: En fortælledel, en filosofidel og en billedkunstdel, som foregår i et rum beklædt med det græske cyanfarvede øhav. Børnene får først genfortalt et saftigt kapitel fra Odysséen. Efter at have lyttet til den gode historie, skal de filosofere over eventuelle tilknyttede dilemmaer. Som tredje og sidste del visualiserer børnene fortællingen gennem tegninger. Medbring lommelygte
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 16-17, 17.15-18.20, 18.30-19.35, 19.45-20.50, 21-22

Fortælle- og maleværksted
Kom og hør et eventyr og lav et maleri.
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 18-20

Main Square Dancers
Introduktion til Square Dance
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 18-21

Rakubrænding
Kom og lav din egen dekoration på en skål og få den med hjem med det samme
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 18-22

Senioridræt og Bryggegymnastik
Gymnastikopvisning
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 19-21

Yoga, pulslæsning og Chakraanalyse
Tantra Yoga, Pulslæsning, Chakraanalyse og Ayurvedise.
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 20-23

Clairvoyance
Alle mennesker har evnen til at sanse mere end det, øjet netop ser
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 20-23

LAMA Improteater
Så skal lattermusklerne smøres med en omgang improteater
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 21-22

Tango Salon
Introduktion til Tangoen
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 21-24

Flash Back
Rockkoncert.
Kulturhuset Islands Brygge, kl. 22-24

Åbent Hus med havneudsigt
Velkommen til Havnestaden, hvor du dels kan høre Peter Olesen fortælle om vores del af København - og se huset og udsigten fra tagterrassen - og dels høre om Sundhedsstyrelsens arbejde
Sundhedsstyrelsen, kl. 18-24

Peter Olesen på toppen af Havnestaden.
Fra tagterrassen med udsigt over det ny og gamle Islands Brygge og resten af København vil Peter Olesen fortælle om huset ved vejen og havnen.
Sundhedsstyrelsen, kl. 19-19.30, 21-21.30, 23-23.30

Gravides frie valg - om fosterdiagnostik
Læge Peter Saugmann-Jensen vil fortælle om faglighed og etik ved ny bioteknologi og fosterdiagnostik.
Sundhedsstyrelsen, kl. 20-20.30, 22-22.30

Råd og resultater
Medicinaldirektør Jens Kr. Gøtrik vil give et overblik over, hvad Sundhedsstyrelsen arbejder med.
Sundhedsstyrelsen, kl. 20-20.30

Unge og alkohol
Specialkonsulent Kit Broholm vil fortælle om unge og alkohol. Sundhedsstyrelsens kampagne om danskernes brug af alkohol er hvert år i uge 40.
Sundhedsstyrelsen, kl. 20-20.30

Fyrværkeri i Havnestaden
Fra 5. etage og tagterrassen i Sundhedsstyrelsens hus på Islands Brygge kan du nyde det flotte fyrværkeri som afslutning på Kulturnatten i Havnestaden
Sundhedsstyrelsen , kl. 23.45-24

Æventyr i natten
Oplæsning af nye og gamle eventyr fra hele verden. Hver gang klokken slår halv præsenteres forskellige former for underholdning, der belyser den revolutionære kultur. Historiefortælling, digteoplæsning, visesang og besøg af maleren Jørgen Buch.
Foreningen Oktober, kl. 18-23

De glade sømænd
- byder velkommen til LO-huset
LO-huset, kl. 18

Græskarværksted
For børnene.
LO-huset, kl. 18-20

Hamiltonhistorier
Gennem aftenen underholder Michael Hamilton med sange og historier
LO-huset, kl. 18-24

Clausen og Galschiøt
Ordet gives til filminstruktør Erik Clausen og billedkunstner Jens Galschiøt, der sætter kunstnerens arbejdsliv og virkelighed til diskussion.
LO-huset, kl. 21

Udsigt til festfyrværkeriet.
Der fyres af fra grunden over for byggeriet "Kajplads 24" på Islands Brygge.
LO-huset, kl. 23.45


ADRESSER

Lægemiddelstyrelsen, Axel Heides Gade 1, www.laegemiddelstyrelsen.dk
Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, www.sst.dk
Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, www.k-i-b.dk
Oktober Bogcafe og Galleri, Egilsgade 24
LO-huset, Islands Brygge 32 D
Kulturnatten 2004, www.kulturnatten.dk

På bryggebladet.dk den 5. oktober 2004.
Redigeret udgave af artikler der bringes i Bryggebladet 16-2004 (udkommer 6. oktober).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet