HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

Hvad laver en eks-landsholdsmålmand og ejeren af Forum i en skurvogn midt på fælleden?

DE BYGGER ET GOLFANLÆG I INTERNATIONAL KLASSE

Af Jean Gauthier, Bryggebladet 06.09.2006

Imens en lille hær af håndværkere er i fuld sving med de sidste detaljer på driving rangen og med indretningen af Café Jack samt den første af to pro-shops, holder Mogens Krogh og Poul Sundberg møde i en luksus-skurvogn blot halvanden hundrede meter derfra.

Om små ti dage, den 16. september – halvandet år efter det første spadestik blev taget – indvies den første del af Royal Golf Center Copenhagen: En driving range, café og pro-shop.

Driving range åbner om ti dage

Til næste forår tages en ni-hullers bane i brug, og når hele anlægget er fuldt udbygget i 2009, vil Royal Golf Center Copenhagen desuden tælle en 18-hullers mesterskabsbane tegnet efter internationale standarder af den anerkendte Ron Kirby, et 2.600 kvadratmeter stort klubhus med golfakademi, pro-shop, café, bar og restaurant samt en privat helikopterlandingsplads.

Med andre ord: Et slaraffenland for golfelskere på lidt over én million kvadratmeter.

Ambitionerne fejler ikke noget, selv om projektet har været længe undervejs.

– Jeg fik idéen tilbage i 1998 og har siden arbejdet med projektet, forklarer Poul Sundberg og tilføjer, at lokalplanen for området har været fem år undervejs.

De små problemer, som er dukket op hen ad vejen, er blevet tacklet:

– Vi har været nødt til at lægge banen om på grund af de fredede orkidéer, og militæret fik ryddet arealet for gamle granater og lignende. Vi har taget hensyn til det hele.

Også det oprindelige navn, Royal Copenhagen Golf Center, måtte ændres, da der var en tvist om råderet over navnet ”Royal Copenhagen”. Nu hedder det Royal Golf Center Copenhagen.

Foruden at være eneejer af Royal Golf Center Copenhagen ejer han Copenhagen Golf Center i Vallensbæk og Forum på Frederiksberg. Han sidder i bestyrelsen for Nordea og Realkredit Danmark og er involveret i både FC København og Brøndby.

– Det er både kærlighed til golf, men også forretning, Man smiler jo mere naturligt, hvis det er en god forretning, forklarer han.

Samlet pris 100 mio. kr.

Når det hele tælles op, kommer Royal Golf Center Copenhagen projektet til at koste omkring 100 millioner kroner. Og Poul Sundberg gentager ordene »absolut topklasse« et par gange i løbet af det korte interview.

Driving rangen bliver Europas største med 72 udslagssteder i to etager. De nederste 36 udslagssteder bliver overdækket og opvarmet, så man også kan øve sig om vinteren. Og så er driving range-området også belyst, så man kan øve frem til klokken 22.

Endelig færdigt i 2009

– En lille spand bolde koster 20 kroner, og den store koster 40 kroner. Og så er der også mulighed for at få træner på, forklarer Poul Sundberg.

– Jesper Kjærbye, som er golfkommentator på TV3, bliver leder af golfakademiet og en af trænerne på banen. Vores træner er uddannet på Jack Nicklaus akademiet i USA.

Til jobbet som sponsor- og eventmanager har Sundberg tilknyttet den tidligere landsholds- og Brøndbymålmand Mogens Krogh.Indvielsen af driving rangen, caféen og pro shoppen den 16. september bliver hans første rigtige test.

Fra den dag er der mulighed for at få en forsmag på, hvad der måske bliver en af Europas bedste golfbaner.

Og selvom klubhuset og den store golfbane først bliver færdigudbygget i 2009, er halvdelen af medlemskaberne allerede solgt.

Det er noget, der får Poul Sundberg til at smile mere naturligt.

På bryggebladet.dk den 11. september 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 13-2006 (udkom den 6. september).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet