HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGEBLADET MENER: ATLANTISK KULTURSKIB AFGÅR FRA BRYGGEN

Leder i Bryggebladet 17-2003 (05.11.2003)

Festivalen ved navn Nordlys blev skudt i gang i lørdags i Islands Brygges Kulturhus. Desværre ikke som annonceret med skuespilleren Flemming Jensens åbningstale, da han var blevet syg, men til gengæld med færøsk øl, skærpekød og islandsk tørfisk, der således satte en bestemt nordlig smag på åbningen af den nordatlantiske kulturfestival.

Inde i dette nummer af Bryggebladet finder I et tillæg med det fulde program for hele Nordlysfestivalen. Lige til at tage ud og tage med rundt til de nordatlantiske smagsprøver.

Initiativtageren til den vidtfavnende festival er bryggeboer og hedder Signe Bang. Vi kender hende normalt bedst som hende, der er inde i Fantasigne, hende med spilopperne for børn og barnlige sjæle. Det er første gang, hun binder an med så stort et arrangement, og hun fortjener – sammen med resten af den hårdtarbejdende Nordlysgruppe – ros for sin kæmpe indsats.

Ligesom den nu tilbagevendende festival Kulturhavn er denne Nordlysfestival nemlig af netop den bredt favnende karakter, som meget gerne må blive et af Islands Brygges Kulturhus’ varemærker. Det er fint nok, at ville have et lokalt kulturhus med plads til Islands Brygges foreninger og kulturpersonligheder, men selv en hastigt forandrende bydel som Islands Brygge har brug for brede kulturelle horisonter – inspiration udefra. Hvilket Nordlysfestivalen på flere planer er et strålende billede på.

Nordlysgruppen er sammensat af folk fra Christianshavns Beboerhus og Islands Brygges Kulturhus. I sig selv er det oplivende for det lokale kulturliv, at de to bydele er i stand til at forene kræfterne, men festivalen handler i det store hele om at bygge bro. Både mellem kulturer, bydele og københavnske kulturinstitutioner. Alene af den grund bør festivalen have al den opbakning, den kan få.

Her fra Bryggebladet skal derfor lyde en opfordring: Deltag i løjerne. Gør denne nordatlantiske kulturfestival til en succes, så vi får mulighed for at deltage igen til næste år. Festivalen skal have tid til at udvikle sig, tid til at tiltrække endnu flere interessante kulturpersonligheder fra Nordatlanten og Danmark end det er tilfældet i år.

Dette er kun begyndelsen. Startet af en håndfuld ildsjæle uden den store erfaring i at arrangere så store festivaler. Ikke desto mindre er tanken og ideerne bag Nordlys så åbentlyst gode, at festivalen bør kunne blive en tilbagevendende begivenhed for dansk kulturelt samarbejde med de nordatlantiske lande.

Men sådan bliver det kun, hvis festivalen får den fornødne tid og goodwill fra publikum, de nordatlantiske ambassader og Københavns Kommune, og ikke mindst hvis institutionerne i de kommende år kan finde ind i et samarbejde.

I så fald kan festivalen måske i fremtiden blive et kulturelt flagskib. Og hvad er mere naturligt, end at Islands Brygge bliver kajen, hvorfra et sådant kulturelt flagskib afgår? kls

På bryggebladet.dk den 5. november 2003.
Redigeret udgave af leder bragt i Bryggebladet den 5. november 2003.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet