HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

TDC PRESSES AF PRIVATE BOLIGNETVÆRK

BRYGGEBLADET 05.05.2004 - Fra den ene dag til den anden mistede de store teleselskaber som TDC i 2003 flere tusinde kunder på Bryggen. Foreningen Bryggenet kunne - og kan - tilbyde billigere internet, telefon og tv.

Bryggenet er et af de største privatoprettede bolignetværk i Danmark, men langt fra det eneste. I de seneste år er bolignetværksforeningerne skudt op i det ganske land, og alt tyder på, at der blot vil komme flere til i de kommende år.

Nylige udtalelser fra TDC's administrerende direktør Henning Dyremose sender et tydeligt signal om, at TDC efterhånden føler sig ret presset af de mange private græsrodsinitiativer.

Med udgangspunkt i det udkast til en terrorpakke, der - som omtalt tidligere i Bryggebladet - pålægger store teleudbydere som TDC en større registreringspligt, men som til gengæld stiller mindre strenge krav til private bolignetværk, har han udtalt følgende til magasinet Computerworld:

- Vi skal bruge masser af penge på at gemme oplysninger om kunderne, som sikkert er nytteløse. Hvis jeg var terrorist, ville jeg da sørge for at flytte et af de mange hundrede steder hen i Danmark, hvor der er oprettet bolignetforeninger.

Bolignetforeningen, som er en sammenslutning af bolignetværk med blandt andet Bryggenet som medlem, kalder Dyremoses udtalelser for et "desperat og usmageligt forsøg fra TDC's side på - i ly af terrorpakken - at bremse udbredelsen af billige alternativer til TDC". Foreningen begrunder dette med, at eksempelvis universiteter, biblioteker og virksomheder alle undtages fra reglerne, hvorfor terrorister med endnu større held kunne søge hen sådanne steder. agn

På bryggebladet.dk den 4. maj 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 5. maj 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet