HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

WALLPAPER REVISITED...

København er alligevel ikke verdens fjerde mest trendy storby. Men trendmagasinet Wallpapers omtale af Bryggen har givet mange internationale kunder hos en af Bryggens små genbrugsbutikker.

BRYGGEBLADET 05.05.2004 - "København er verdens fjerde mest trendy storby, og en af de store årsager er Islands Brygge", sådan lød det for et par måneder siden i alle danske medier - også her i Bryggebladet. Kilden til nyheden var Danmarks Turistråd og Wonderful Copenhagen, der med udgangspunkt i en artikelserie om København i trendsættermagasinet Wallpaper, rundsendte pressemeddelelser med det glade budskab.

Det er helt vildt. Vi har kunder fra både USA, Japan, Australien og England, siger Retrograds indehaver Signe Jais. Da Bryggebladet var forbi mødte vi dog kun denne kunde, der stædigt påstod at være dansk! Foto: Ricardo Ramirez

Senere har det dog vist sig, at historien mildt sagt var lige hårdt nok trukket op. I den udgave af Wallpaper tillægget Navigator, hvor København og Islands Brygge berømmes, var København godt nok nummer fire. Dette dog mere i kraft af, at Copenhagen starter med C og derfor ligger på en alfabetisk fjerdeplads ud af de 10 byer, som blev omtalt i dette nummer. Dertil kommer, at Navigator i hvert nummer ser nærmere på 10 nye byer.

Alt i alt må det altså konstateres, at gode gamle CPH måske ikke er helt så trendy, som turistbranchen gerne ville gøre det til. Men alligevel kan omtalen have smittet af på Islands Brygge.

Gunløgsgade er hot!

I artiklen kaldes Islands Brygge et "up-and-coming area". Løst oversat kan man læse følgende korte uddybning af dette:

"Islands Brygge ligger ved et af Københavns mange vandområder, som københavnerne kalder kanaler. Vandet i disse kanaler er så rent, at Plot - et af byens mest berømte unge arkitektfirmaer - blev udpeget til at bygge en udendørs pool i vandet ved Islands Brygge-kanalen. Om sommeren er området langs kanalen fyldt med badegæster, picnickers og adskillige spisesteder, som serverer mad til de lokale til langt ud på natten. Væk fra vandet er Islands Brygge overvejende et boligkvarter med små lommer af gamle industrielle komplekser, der nu bliver "koloniseret" af gallerier og firmaer i medie-, musik- og designbrancherne."

Så kort kan det altså gøres, og helt skævt er det vel egentlig ikke, selvom vi som bryggeboere selvfølgelig ved, at der kunne skrives meget mere om vores bydel.

På det to-sidede opslag om Bryggen berømmes blandt andet den lille genbrugsbutik Retrograd i Gunløgsgade. Wallpaper kalder den en "treasure trove of a shop." Magasinet har endda angivet telefonnummer til butikken. Bryggebladet har derfor spurgt en af indehaverne Signe Jais, om hun er blevet kimet ned af internationale kunder efter omtalen i bladet.

- Det er lidt vildt. Vi har både haft kunder fra USA, Japan, Australien og især England. Dette på trods af, at vi ikke ligefrem ligger på et hovedstrøg, siger Signe Jais.

Foto: Ricardo Ramirez

Da Bryggebladet var forbi butikken i sidste uge, vrimlede det ikke ligefrem med købedygtige udlændinge i den lille butik, der som navnet antyder sælger forskellige brugte retro-design-ting. Bedømt ud fra udvalget i den lille butik, slår indehaverne blandt andet et slag for Rostis køkkenudstyr i klassisk 60-70'er-plast-design..

Signe Jais glæder sig til sommer, hvor turistsæsonen starter for alvor, og håber desuden, at også bryggeboerne får øjnene op for butikkens mange herligheder. agn

På bryggebladet.dk den 4. maj 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 5. maj 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet