HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

KULTURHUSET STÆKKES AF REGLERNE

Kulturhusets muligheder for at skabe kultur ved havnefronten er nærmest ikke eksisterende. Det skal samarbejde mellem lokalråd og kulturhus gøre noget ved.

BRYGGEBLADET 05.05.2004 - Fra lokalrådsformand Jørgen Thyregods side handler et nyt samarbejde med kulturhuset og Jakob Kvedéris om at hjælpe kulturhuset i gang ved at forbedre husets muligheder for at arrangere koncerter. Som det er nu, er huset simpelthen stækket af de regler, der kun tillader fem udendørs koncerter om året.

- Der sker for lidt omkring kulturhuset og det er åndssvagt, at vi har et hus dernede - som vi har kæmpet sådan for - som ikke er den funklende stjerne, det burde være. Og det er ikke sagt som en kritik af kulturhuset, slet ikke. Det har hele vores støtte, og det er derfor, vi sætter det her i gang og indgår i et tæt samarbejde med huset. Vi skal have huset i gang, og det her kan blive af stor værdi for Islands Brygge, siger Jørgen Thyregod.

Han er overbevist om, at bryggeboerne gerne vil have flere arrangementer på havnefronten, også selv om flere af de nærmeste beboere sidste sommer klagede over larmen fra de mange festende solgæster.

- Det skal være rolige arrangementer, der ikke kan forstyrre naboerne, måske jazz eller kammermusik, men også manden med den akustiske guitar eller et lille kor. Der er mange muligheder. Vi er ret sikre på, at bryggeboerne gerne vil have flere små arrangementer. De vil gerne have noget mere at gå ned til havnefronten og kigge på. Det er vigtigt for os, at det bliver i kulturhusets regi, for så får huset en chance for at komme i gang, og det får styring med arrangementerne, så det ikke bliver så kaotisk som tidligere, siger Jørgen Thyregod.

Jakob Kvedéris har allerede set flere interessante arrangementer gå tabt for Islands Brygge og kulturhuset, fordi de manglende tilladelser gjorde det umuligt at gennemføre dem.

- Det drejer sig om flere ting, men det var blandt andet et kanonarrangement i samarbejde med Danmarks Radio, der ville lave en nordisk festival med elektronisk musik med både eksperimenterende og mere mainstream kunstnere. Det hele var faktisk på plads, men det faldt på, at vi ikke kunne få tilladelserne. Det er virkelig surt, siger Jakob Kvedéris.

Kulturhusleder Jakob Kvedéris (t.v.), brugerbestyrelsesformand Rone Bohm (i midten) og lokalrådsformand Jørgen Thyregod (t.h.) vil alle gerne have mere musik på pladsen foran kulturhuset. I søndags optrådte de på slap line og klaver på pladsen foran kulturhuset. Foto: Ricardo Ramirez

Kulturborgmester Martin Geertsens idé om en åben debat på Islands Brygge om de udendørs musikarrangementer ved havnen synes Jakob Kvedéris tydeligvis er en god idé.

- For mig handler det meget om, at vi skal tænke over, hvad det er for en by, vi bor i - hvad det er for en slags havnefront, vi gerne vil have. Vi vil gerne have, at København er en spændende by at bo i, en metropol, hvor der sker en hel masse, og de åbne steder, hvor mulighederne er til stede, bør derfor også bruges til kulturarrangementer. Vi kan sagtens lave arrangementer uden at forstyrre naboerne for meget - også ikke-akustisk musik, men reglerne forbyder det simpelthen. kls

HVAD SYNES DU? JA ELLER NEJ?

Kulturborgmester Martin Geertsen opfordrer til åben debat om mere musik ved havnen. Bryggebladet har taget ham på ordet og spørger derfor læserne: »Hvad synes du?«. Skal der gives tilladelse til mere musik i Havneparken?

Du kan sende dit svar - meget gerne med begrundelse - til bryggebladet@mail.dk eller bruge kuponen i papirudgaven af Bryggebladet. Husk at anføre navn, adresse og telefonnummer - også hvis du sender mail.

Alle svar modtaget inden onsdag den 19. maj enten på mail eller i Bryggebladets brevsprække på hjørnet af Leifsgade 7 deltager i en lodtrækning om et gavekort til to dagens ret og en flaske vin i kulturhusets café.

Link til andre nyheder:

På bryggebladet.dk den 4. maj 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 5. maj 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet