HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

KUN ET SPØRGSMÅL OM TID...

... før der sker alvorlige trafikulykker på Artillerivej, mener flere lokale forældrerepræsentanter. Der skal gøres noget, inden det er for sent, påpeger de.

BRYGGEBLADET 04.05.2005 - - Hvis ikke politikerne vågner op og gør noget ved trafikken på Artillerivej, er det kun et spørgsmål om tid, før vi oplever en ulykke med børn involveret, siger Camilla Bartholdy, tidligere formand for forældrebestyrelsen i vuggestuen Det Lille Univers og mor til Nicholas på tre år.

Stine Simmelsgaard (t.h.) med den datteren Frida og veninden Asta (samt Kamma på i barnevognen), frygter sammen med Camilla Bartholdy og sønnen Nicholas, at der sker en ulykke på Artillerivej, hvis ikke der gøres noget drastisk ved trafiksikkerheden. (Foto: Ricardo Ramirez)

- Jeg har flere gange selv været tæt på at blive kørt ned, når jeg har hentet børn på Artillerivej, supplerer Stine Simmelsgaard, formand for forældrebestyrelsen i fritidshjemmet Krudtuglen og mor til Frida på syv år og Kamma på ni måneder.

- I myldretiden sidst på eftermiddagen, hvor langt de fleste forældre henter deres børn, er der meget tæt trafik, og folk kører alt for stærkt. Når man skal passere Artillerivej, hvor der kun er få fodgængerovergange, er det ofte nødvendigt at stille sig ud på vejbanen for at bremse trafikken for kunne komme over med cykler og børn. Og det skaber mange farlige situationer. Det tror jeg næsten alle forældre har oplevet, fortsætter hun.

Lastbil havnede på legeplads

Og det er ikke lutter tomme ord og dommedagsprofetier. Så sent som sidste år blev vuggestuen Det Lille Univers på Njalsgade ramt af en vildfaren lastbil, der smadrede hegnet og pludselig holdt midt på legepladsen.

- Heldigvis skete der ingen skade på hverken børn eller personale, men det viser med al tydelighed, at det ikke er ufarligt at have institutioner tæt på store færdselsårer. Selvfølgelig kan man ikke undgå trafikken helt, men man kan i hvert tilfælde lave så mange trafik- og fartdæmpende foranstaltninger som overhovedet muligt, siger Camilla Bartholdy.

Eksemplet med lastbilen viser, at der ikke kun er problemer, når børnene afhentes af forældrene i myldretiden sidst på eftermiddagen.

- Vi går selv ned til Krudtuglen, når vi får fri fra skole, og der bliver vi overhalet på fortovet af nogle af de store børn på cykler, forklarer Stine Simmelsgaards syv-årige datter Frida og hendes jævnaldrende veninde Asta.

Stine Simmelsgaard uddyber, at skolen og institutionerne på Bryggen har tilladt, at de større børn kan cykle på den forkerte side af Artillerivej, når de skal til institutionerne og klubberne på nummer 71.

- Ganske enkelt fordi det ville skabe for mange farlige situationer, hvis børnene skulle krydse vejen. Men ind imellem skaber det så til gengæld uheldige situationer mellem større børn på cykler og mindre børn på gåben, forklarer hun.

De to forældrerepræsentanter er sammen med andre repræsentanter fra Bryggens institutioner med i Amagerbro Forældreforum, som nu forsøger at gøre opmærksom på problemerne.

Fælles initiativ fra alle Bryggens institutioner

- De nye planer for den fortsatte udvikling af Bryggen Syd har gjort problemstillingen helt aktuel igen. Så nu skal der handles. I Amagerbro Forældreforum vil vi følge sagen tæt og gøre vores til at der ændres på situationen, siger Camilla Bartholdy.

- Vores mål er at undgå så meget trafik som overhovedet muligt på Artillerivej. Vi skal have flere bump og indsnævringer, så farten sættes ned, og så det gøres mindre attraktivt for bilisterne at vælge Artillerivej som gennemkørselsvej, siger Camilla Bartholdy.

- Desuden skal det gøres meget tydeligere over for bilisterne, at de kører gennem et område med institutioner og skoler. I dag er der kun et enkelt lille trekant-skilt med skolebørn på hele strækningen, og det er for lidt, fortsætter hun og udtrykker samtidig håb om, at der indføres hastighedsbegrænsninger på 30 km/t.

- Vi er ved at kigge de gamle papirer igennem fra tidligere bestyrelser, og det viser sig selvfølgelig, at Bryggens forældre i mange år har forsøgt at gøre opmærksom på problemerne. Lad os håbe at det kan lykkes denne gang, siger Stine Simmelsgaard.

Tre politikere er ikke ligeglade alligevel

Camilla Bartholdy og Stine Simmelsgaard har gennem Amagebro Forældrefroum allerede kontakt til forældrerepræsentanter fra flere af Bryggens institutioner, men opfordrer alle institutioner til at deltage. Send en mail til Bryggebladet, så kan vi formidle kontakt til forældregruppen.

De to forældre er ret forundrede over den ringe interesse, som politikerne har vist indtil videre. I seneste nummer af Bryggebladet havde vi kontaktet samtlige medlemmer i det Bygge- og Teknikudvalget og kun fået svar fra Mikkel Warming fra Enhedslisten.

- Det undrer os meget, også fordi der er valg i år, siger de to forældre.

Bryggebladets seneste forside, hvor vi postulerede, at politikerne åbenbart et ligeglade med problemerne på Artillerivej, har dog fået to politikere ud af busken. Både Jesper Schou Hansen fra Venstre og Thomas Skovhus Eriksen fra SF deler ligesom Mikkel Warming forældrenes bekymring. Læs deres bud på, hvad der skal gøres, i denne artikel . agn


Links til andre artikler:

04.05.05 - SF og Venstre: Der skal gøres noget ved Artillerivej
04.05.05 - Bryggen Syd-direktør håber på fredeliggørelse af Artillerivej
20.04.05 - Politikere: - Vi er ligeglade med trafikken på Artillerivej
20.04.05 - Enhedslisten: Vi skal lave en samlet trafikplan for Artillerivej
06.04.05 - Bryggen Syd: Husk nu Artillerivej
23.03.05 - Bryggen Syd: Bryggens rivende udvikling fortsætter
23.03.05 - Bryggen Syd: Øget trafik på Artillerivej
23.03.05 - Bryggebladet mener: Flotte visioner for Bryggen Syd - men husk lige trafikken

På bryggebladet.dk den 2. maj 2005.
Redigeret udgave af artikel, der bringes i Bryggebladet 08-2005 (udkommer den 4. maj).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet