HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGEBLADET MENER: FORKLAR DIT TV-VALG

Leder i Bryggebladet 19-2003 (03.12.2003)

Man kan diskutere om Bryggenets vejledende tv-afstemning er demokratisk, om stemmesedlen er gennemskuelig, om tv-udvalgets manglende principper for behandlingen af resultatet er problematisk, om flertalsbeslutninger faktisk vil give det bedste tv. Man kan diskutere rimeligheden i, at TV Zulu er en betalingskanal, når den samtidig tjener penge på licensmidler og reklamer. For ligner det ikke god gammeldags skattefinansieret statsstøtte til en vaskeægte kommerciel tv-kanal? Alt det kan man diskutere - hvis altså man synes tv-kanaler og ditto afstemninger er værd at diskutere.

Nuvel, her på Bryggebladet opfordrer vi selvfølgelig alle til at deltage i debatten om tv-afstemningen. De ovenstående punkter kan måske tjene som inspiration. Afstemningen alene giver nemlig ikke svar på ret meget andet end hvilke kanaler, der er mest populære. Og det kun hos dem der har afleveret og ikke mindst forstået stemmesedlen.

Dermed giver afstemningen alene altså ikke nødvendigvis Bryggenets tv-udvalg særligt gode forudsætninger for at vide hvad I tv-seere overordnet vil med Bryggenets tv-pakker. Udvalget vil få svært ved at gennemskue om, der er stemning for at betale for en fuldt udbygget mega-pakke, om de fleste også gerne vil have svensk tv i pakkerne, om der er stemning for at minoriteterne også skal have mulighed for at finde det de finder interessant i tv-pakkerne osv.

Der er masser af spørgsmål at besvare og de er alle vigtige for Bryggenets tv-udvalg at besvare, når de tidligt i det nye år skal sammensætte tv-pakkerne. Hvis I vil fortælle tv-udvalget hvad, I mener er vigtigt, kan I skrive et debatindlæg til Bryggebladet. Vi garanterer, at tv-udvalget vil læse det.

Undertegnede vil gerne lægge ud med at påstå, at en absolut farbar vej til at tilgodese et maksimalt antal tv-krav fra brugerne må være at oprette en mellempakke. Så vil fjernsynsignoranterne kunne tilgodeses med en lille og superbillig pakke med eksempelvis nordiske public service kanaler, almindelige seere med appetit på de mest populære kanaler kan få glæde af en mellempakke, med eksempelvis den forjættede TV Zulu som fløden på kanaltoppen og superseerne kan vælge en stor pakke med hele baduljen, alle kanalerne, filmene, fodboldkampene og alle reklamerne til den pris, det nu kommer til at koste.

Ingen kan endnu sige hvad de enkelte pakker vil komme til at koste, men det vil Bryggenetfolkene regne på i tiden efter afstemningen. Uanset hvad afstemningen viser, er det dog vigtigt, at så mange som muligt giver deres besyv med.

PS: Også på Bryggenets debatforum kan I forklare jeres tv-valg nærmere. Tryk på nedenstående link skriv løs. kls

På bryggebladet.dk den 8. december 2003.
Redigeret udgave af leder bragt i Bryggebladet den 3. december 2003.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet