HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGEBLADET NR. 13-2003 (3. SEPTEMBER) I EKSTRAKT

Nokkens protester gør indtryk

Nokkens argumenter mod placeringen af 30-35 husbåde foran haveforeningen har gjort indtryk på samtlige politikere i Bygge- og Teknikudvalget, men det er Socialdemokratiet og Venstre der sidder med nøglen. Nokken afholder støttefest med stort og alsidigt program. Samtidig er der mange mærkværdigheder i hele sagsforløbet.

Allerede tre ulykker ved Hekla Park

Allerede i den første weekend efter åbningen var der fare på færde på den stærkt trafikerede vej ved Hekla Park. Heklas formand Tommy Pedersen er nu ved at have mistet tålmodigheden med kommunen. Der er heller intet nyt om eventuel offentlige transportmuligheder til Hekla Park.

De nye bryggeboere - Havnestad

Der bygges på livet løs i naboområderne til det traditionelle Bryggen. Bryggebladet har tidligere på året besøgt de nye bryggeboere på Ny Tøjhusgrunden og i Ørestad Nord. Denne gang sættes fokus på Havnestad. Engang var dette område syd for Islands Brygges oprindelige boligområder kendt og frygtet for tung forurening og et eksplosivt endeligt. Nu vokser nyt liv frem overalt i det gamle industriområde.

Færge i stedet for cykelbro?

Skanska undersøger mulighederne for at indsætte færge mellem Havnestad og Fisketorvet. Men planerne for en cykelbro er stadig aktuelle og holdes blandt andet i live af Sjælsø Gruppen, der har udviklet og solgt Havnestad.

Bryggebladet udvider oplaget

Fremover udkommer avisen i 6.000 eksemplarer i stedet for tidligere 5.700. Forøgelsen skyldes tilkomsten af en række nye boliger i Havnestad

Metroen mangler passagerer

1,6 millioner passagerer benyttede metroen i juli. Det er kun lidt over halvdelen af, hvad Ørestadsselskabet selv havde forudsagt. Desuden skete der i weekenden en tragisk ulykke i metroen da en ung faldt 11 meter ned på Nørreport Station og mistede livet

Bådfestival på Kalvebod Brygge

Fisketorvet var i weekenden omgivet af både i alle afskygninger, da bådudstillingen ’Flydende Fritid’ løb af stablen. Formålet med udstillingen var, at få tusindvis af familier smittet med den bacille, der gør, at livet på vandet er selve livet.

Billeder af Asien

Den landsdækkende kulturfestival Images of Asia havde sin sidste forestilling i Islands Brygges Kulturhus den 24. august, men fortsætter flere steder i landet indtil den 26. september blandt andet i Øksnehallen. Læs mere om festivalen og Asien på hjemmesiden: www.images.org/images/ioa.nsf

Retssager om huslejeforhøjelser

Flere butiksejere ved havnen er gået sammen om at køre en sag mod deres udlejer på grund af huslejestigninger, som svarer til stigninger på over 100 procent over fire år.

Dræbte fra besættelsen mindet

Den 29. august var det 60 år siden, at den unge mand, Hartvig Hansen, tilfældigvis spadserede forbi Artillerivej 58. Han blev skudt af tyske soldater, som var i færd med et overfald på den danske garnison i Ballonparken.

Prinsen af Islands Brygge

Nu har Islands Brygge også fået sin egen lille prins: Little Prince er navnet på det lille føl, som Bryggebladet har adopteret, og som de næste måneder skal vokse sig til en stor og stærk galophest.

Rejsende i musik og krop

Bryggebladet har været på besøg hos Karen Vinding, der i sin klinik laver kropsterapi efter Rosenmetoden.

Debat i dette nummer

Finn Rudaizky mener, at HUR har nået bunden i sagen om bus til Hekla Park. Jess Theil, beboer i Pressesiloen, beskriver fordomme og fakta om pressesiloen på baggrund af en artikel i Bryggebladet 12-2003. Flemming Jørgensen kalder GNBolignet for nogle amatører.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet